Deze combinatie van een vegan bounty ijskoffie wil je écht niet missen! De smaken van een tropische bounty verwerkt in een zalige vegan ijskoffie. Op een warme zomerdag is dit een heerlijk frisse versnapering die jou gelijk ook even je cafeïnekick geeft die je nodig hebt!
Vegan Bounty
Natuurlijk zit er in deze ijskoffie geen echte Bounty verwerkt, aangezien die niet vegan is, maar de meest overheersende smaken: chocolade en kokos vind je er zeker in terug. Zorg voordat je aan deze ijskoffie begint dat je een bak vol ingevroren banaanstukjes hebt. Sowieso is het een goed idee om ingevroren banaanstukjes in huis te hebben om ijs van te maken, met een beetje plantaardige melk en cacao, maar nu gebruik je het dus ook voor deze heerlijke ijskoffie.
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan bounty ijskoffie vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan bounty ijskoffie
Voor de ijskoffie:
200 ml plantaardige melk
1 bevroren banaan in stukjes
1 el cacao
1 flinke el kokosrasp
20 ml sterke koffie
Voor de topping:
Slagroom
1 tl kokosrasp
1 tl (1 blokje) gesmolten pure chocolade
Eventueel: naar smaak ahorn-, agavesiroop of rijsstroop toevoegen naar smaak.
Bereidingswijze vegan bounty ijskoffie
1. Bereid de koffie voor en laat de chocolade au-bain-marie smelten.
2. Doe alle ingrediënten voor de ijskoffie in de blender en mix tot een gladde substantie.
3. Schenk het mengsel in een glas en voeg eventueel nog wat ahorn-, agavesiroop of rijsstroop toe als je het nog niet zoet genoeg vindt.
4. Spuit de slagroom er bovenop en top af met de kokosrasp en wat gesmolten chocolade.
5. Wasbaar rietje er in, nestel je lekker in je hangmat en genieten maar van deze heerlijke vegan bounty ijskoffie!
Wil je meer inspiratie voor zomers vegan lekkers? Probeer dan eens dit recept voor guacamole met tortillachips.
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Commentaires