Schuif deze gezonde vegan chocoladecake gauw de oven in voor een heerlijk tussendoortje
We kennen allemaal die enorme cravings naar chocolade wel en op zo'n moment is deze gezonde vegan chocoladecake echt een uitkomst! Hier kan je er prima twee (of drie) achter elkaar van eten zonder je schuldig te voelen. Niet dat je ooit een schuldgevoel hoeft te hebben na het genieten van een heerlijk zelfgemaakt baksel natuurlijk!
Deze cake is ook nog eens mega simpel om te maken, want je gooit alle ingrediënten bij elkaar in de mixer en daarna mik je het in de oven. Makkelijker wordt het niet! Dus trek je keukenschort aan en duik gauw de keuken in.
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze gezonde vegan chocoladecake vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten gezonde vegan chocoladecake
175 gr havermeel (of maal 175 havermout tot meel in je blender of bullet)
3 grote rijpe bananen
3 medjoul dadels
30 gr cacaopoeder
1 zakje bakpoeder
150 ml amandelmelk (ik gebruik die van Natrue)
2 el agave siroop/ahornsiroop/rijststroop
Bereidingswijze gezonde vegan chocoladecake
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en mix alles tot een glad beslag.
3. Vet je cakevorm goed in of leg er een bakpapier in.
4. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 40 tot 45 minuten af.
Geniet van deze gezonde vegan chocoladecake!
Wil je meer inspiratie voor gezonde snacks? Probeer dan eens dit goedgevulde bananenbrood of deze brownie met pompoen!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
コメント