Deze vegan Engelse scones, supermakkelijk en zó lekker!
Tijdens gure herfstdagen je vriendinnen of familie op bezoek en ze een kopje thee met deze fijne vegan Engelse scones aanbieden. Klinkt goed toch? Met dit recept maak je ze in een handomdraai. Ze zijn overigens ook heel lekker als ontbijt.. of lunch... of voor 's avonds op de bank. Eigenlijk kunnen ze altijd wel! Ik ben er echt dol op zoals je merkt!
Een beetje met een twist
Het is eigenlijk gebruikelijk om scones met clotted cream te eten. Nou vind ik dat net te ingewikkeld, minder makkelijk te veganizen en eet ik ze dus het liefst met slagroom, jam en eventueel lemon curd, mits ik dat laatste in huis heb. Een recept voor vegan lemon curd deel ik binnenkort ook met je, dus mocht jij die niet willen misschien bij je vegan Engelse scones, hou mijn blog dat goed in de gaten of abonneer je onder aan de pagina!
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan Engelse scones vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten voor 15 vegan Engelse scones
300 gr zelfrijzend bakmeel
50 gr witte basterdsuiker
60 gr Violife bakboter op kamertemperatuur
150 ml plantaardige melk, + een beetje extra voor het bestrijken
Snufje zout
Eventueel: 65 gr rozijnen
Voor het beleg:
Frambozen- of aardbeienjam
Vegan slagroom
Eventueel vegan lemon curd: recept deel ik binnenkort!
Bereiding vegan Engelse scones
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Mix de boter met de suiker in de keukenmachine.
3. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe (behalve de rozijnen) en mix nog goed door tot een mooi stevig deeg.
4. Kneed eventueel de rozijnen door het deeg.
5. Rol het deeg nu uit tot een dikte van ongeveer 3 centimeter.
6. Steek nu de sconevorm eruit, het liefst met een echte sconevorm, met de karteltjes naar beneden zodat de scones op de juiste manier rijzen.
7. Leg de uitgestoken scones op een bakplaat met een bakmat of bakpapier.
8. Strijk nog een beetje melk over de scones en bak ze af in 12 tot 15 minuten.
9. Laat ze voldoende afkoelen voordat je ze opensnijdt.
En nu heerlijk genieten van deze zalige vegan Engelse scones en vergeet je kopje thee erbij niet! Wil je meer inspiratie voor lekker zoets voor koude dagen? Probeer dan ook eens deze lekkere vegan boterkoek.
Enjoy!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments