Heerlijke herfstcupcakes met romige botercrème om je visite mee te verrassen!
Wanneer je tijdens deze donkere herfstdagen visite krijgt en je ze wilt verrassen met iets lekkers, dan zijn deze herfstcupcakes met romige botercrème zeer zeker aan te raden! De speculaaskruiden maken je herfstgevoel helemaal compleet en ze zien er zo gezellig uit! Het lijkt in eerste instantie misschien wat ingewikkeld om te maken, maar dat is het echt niet. Ik ben zelf echt van ‘gemak dient de mens’ dus ga het gewoon proberen en dan lukt het jou ook zeker!
Mix it up!
Ik praat in de bereidingswijze steeds over een keukenmachine, maar heb je een ouderwetse handmixer, dan kan het ook prima hoor! Moet je misschien wat langer mixen, maar daar worden ze net zo lekker van!
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze herfstcupcakes met romige botercrème vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten
voor 6 herfstcupcakes:
100 gr bloem
35 gr bruine bastersuiker
35 gr witte bastersuiker
85 ml plantaardige melk
40 ml koolzaadolie
1/2 tl vanillepoeder
3 gr bakpoeder
1/2 el speculaaskruiden
snufje zout
Botercrème:
60 gr cream cheese
60 gr boter
120 gr poedersuiker
1/2 tl vanillepoeder
Snufje zout
1/2 el bruine suiker en/of kaneel om er overheen te strooien.
Voor de koekjes:
De ingrediënten en het recept voor de koekjes vind je hier. Gebruik een bladvormpje. Voeg eventueel 1 tl speculaaskruiden toe om de herfstbeleving compleet te maken.
Bereidingswijze
Voor de vegan herfstcupcakes met romige botercrème:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Mix eerst alle droge ingrediënten voor de cupcakes door elkaar en voeg daarna de natte ingrediënten toe. Mix dan goed door met de keukenmachine voor 3 à 4 minuten.
3. Vul de cupcakevormpjes voor de helft met het beslag en bak af in 30 minuten.
Voor de botercrème:
1. Mix de boter en cream cheese voor 1 minuut op hoge stand in de keukenmachine.
2. Voeg nu de poedersuiker, het vanillepoeder en de zout toe en mix nogmaals op hoge stand voor 3 à 4 minuten. Schraap af en toe de overgebleven boter van de bodem om alles goed mee te laten mixen.
3. Doe de botercrème in een spuitzak en spuit het netjes bovenop de afgekoelde cupcakes. De cupcakes moeten echt goed afgekoeld zijn, anders smelt je botercrème er zo overheen. Dat zou jammer zijn.
4. Strooi tot slot nog wat bruine suiker en/of kaneelpoeder er overheen, steek het koekjes in de botercrème en je heerlijke herfstcupcakes met romige botercrème zijn klaar!
Smullen maar!
Wil je nog meer inspiratie voor lekkere herfstrecepten? Probeer dan ook eens deze vegan speculaaskoeken!
Comments