Verras iedereen met deze heerlijke knolselderij carpaccio
Ben je als vegetariër of veganist op zoek naar een lekker voorgerecht, dan is deze knolselderij carpaccio zeker een aanrader! Knolselderij is te verkrijgen van september t/m mei, dus mijn timing van het plaatsen van dit recept is niet helemaal handig (juni), maar wie weet vind je nog een verlate knolselderij in de winkel. Bovendien is het zo weer september en kan je dit heerlijke gerecht maandenlang uitproberen.
Het fijne aan dit recept is dat de structuur veel meer overeenkomt met die van echte carpaccio. Ik heb ook een recept voor bietencarpaccio online staan die qua kleur wel overeenkomt en ook echt heel lekker is, maar die structuur minder goed evenaart dan deze knolselderij carpaccio.
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze knolselderij carpaccio vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten knolselderij carpaccio
Voor 2 personen
1 knolselderij
2 el olijfolie
2 el agave-, ahorn-, of rijstsiroop
1 teentje knoflook
1 el zout
1 el gedroogde rozemarijnkruiden
2 handen rucola
2 el vegan truffelmayonaise
20 gr pijnboompitten
Evt: 2 el vegan parmezaan of edegistvlokken
Bereidingswijze knolselderij carpaccio
1. Verwarm de oven voor op 220 graden
2. Schil de knolselderij en snijd de wortels eraf.
3. Maak de marinade door de olijfolie, siroop, knoflook, zout en rozemarijnkruiden door elkaar te roeren.
4. Leg een groot stuk aluminiumfolie klaar en leg hier de knolselderij op.
5. Smeer de knolselderij goed in met de marinade en vouw de aluminiumfolie helemaal om de knolselderij heen.
6. Zet de knolselderij voor 2 uur in de voorverwarmde oven en rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan. Kijk hiermee uit, want ze zijn zo zwart. Trust me, i've been there.. Wanneer ze een beetje beginnen te verkleuren zet je gelijk het fornuis uit en blijf je ze omschudden. Zet daarna de pan niet op het hete gedeelte van het fornuis terug.
7. Laat de knolselderij goed afkoelen en snijd er zo dun mogelijke plakken vanaf. Spreid deze leuke uit over twee grote platte borden.
8. Verdeel de rucola over de knolselderij.
9. Ik doe de truffelmayonaise in een spuitzak of spuitfles om deze mooi over de rucola te verdelen. Kijk of jij hier ook een mogelijkheid voor hebt. Anders verdeel je één eetlepel per bord met een kleine theelepeltje over de rucola.
10. Strooi tot slot de pijnboompitten en parmezaan of edelgistvlokken er overheen en klaar is je knolselderij carpaccio!
Eet smakelijk!
Wil je meer inspiratie voor lekkere vegan voorgerechten? Probeer dan ook eens deze vegan asperge-bloemkoolsoep!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments