Oh mensen, als ik terug denk aan deze heerlijke vegan taart dan loopt het water mij in de
mond. Ik ben altijd wel een beetje aan het experimenteren met veganizen van non-vegan recepten, maar dit was me toch een succesje! Ik heb nog twee stukken in de vriezer liggen die me momenteel heel hard roepen, maar ik houd me even in, want gezond is ‘ie zeer zeker niet. Sorry, maar af en toe mag je best wat snoepen, toch? Voor degene die daar een beetje moeite mee heeft: ik heb wel een gezondere variant van de botercrème in de taart gemaakt, geïnspireerd door het boek ‘Goed Zoet’, dus dat scheelt weer!
Je kunt er qua versieringen bovenop zo creatief mee zijn als dat je zelf wilt. De meeste fondant is namelijk gewoon vegan. Wij hebben hier alleen wit en bruin gebruikt, omdat ik in onze supermarkt alleen wit kon vinden. Bruin heb ik vervolgens zelf gemaakt met als kleurstof cacao.
Nu maar gauw aan de slag met deze heerlijke vegan taart, zodat ‘ie ook snel opgegeten kan worden!
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan taart met botercrème vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan taart
Voor de basis
Vegan cakemix van Koopmans
200 ml plantaardige melk
150 gram plantaardige margarine
Voor de botercrème
100 ml havermelk 3 eetlepels rijsstroop ½ theelepel vanillepoeder of merg van 1 vanillestokje 50 gram speltmeel of bloem 200 gram ongezouten plantaardige margarine
Voor de topping
Fondant in kleuren naar keuze
Bereiding vegan taart
De basis
1. Bereid de cake zoals beschreven op de mix van Koopmans, alleen dan niet in een cakeblik, maar in een taartvorm.
De botercrème
2. Doe de melk, rijsstroop en de vanillepoeder in een pan en roer het door elkaar.
3. Gooi dan de speltmeel of bloem erbij en roer het er doorheen tot één gladde substantie.
4. Zet nu pas het fornuis onder de pan aan en blijf roeren. Als het mengsel kookt zet je het fornuis op de laagste stand. Blijf wel een paar minuten roeren totdat je een dikke substantie hebt.
5. Vervolgens verplaats je het mengsel uit de pan naar een kom. Laat het afgedekt afkoelen.
6. Pak dan de margarine erbij en klop deze luchtig.
7. Wanneer het bovenstaande mengsel is afgekoeld, voeg je dit bij de opgeklopte boter en mix je het geheel nog eens een aantal minuten.
Je botercrème is klaar!
En dan…
8. Als je cake/taart klaar is en afgekoeld snijd je deze heel voorzichtig doormidden. Niet van
boven naar onder, maar van links naar rechts, zodat je twee dunne laagjes taartbasis krijgt.
9. Vervolgens smeer je de botercrème lekker dik op de onderste laag en leg je de bovenste taartlaag er bovenop.
De topping
10. Kies de kleur fondant die je helemaal om je taart heen wilt hebben en maak er een flinke bal van, zo groot als je vuist. Ik heb op dit voorbeeld wit gebruikt, maar dat kan natuurlijk van alles zijn. Strooi wat speltmeel of bloem op je aanrechtblad en op je deegroller en rol de bal fondant helemaal uit tot een mooie cirkel. Mocht de fondant tussendoor aan je deegroller plakken, strooi dan nog wat speltmeel of bloem over je fondant heen. Is je cirkel groot genoeg? Pak ‘m dan heel voorzichtig op en leg ‘m op en om je taart heen. Druk zachtjes aan.
11. Daarna kan je de taart gaan versieren zoals jij zelf wilt. Op Pinterest staan veel leuke ideeën binnen verschillende thema’s, dus er is voldoende inspiratie te vinden! Nog een kleine tip: wanneer je fondant op fondant wilt plakken, meng dan een beetje poedersuiker met lauwwarm water en roer het door elkaar. Dit is je ‘lijm’.
Als je taart helemaal is versierd naar jouw smaak kan je gaan genieten van deze overheerlijke vegan taart.
Wil je toch iets gezonders en lekkers aanbieden aan je gasten? Probeer dan mijn bananenbrood met Oreo!
Enjoy!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Commentaires