Dit is misschien wel mijn lievelingssoep aller tijde, deze plantaardige mosterdsoep met spekjes. Toen ik nog niet plantaardig at, was dit vaak mijn keuze in restaurants bij een lunch of als voorgerechtje bij het diner. Nu ik al jaren niet meer had genoten van deze heerlijke soep vond ik het tijd om ‘m eens te veganizen en dat was zo simpel en lekker dat ik spijt heb ik dat ik er niet eerder aan ben begonnen.
Skinny variant?
De ingrediënten die ik gebruik zijn er om de smaak zo intens mogelijk te maken, maar als jij bezig bent met afvallen je een wat magerdere variant wilt, dan kan je prima de boter weglaten en in plaats van de haver fraiche, sojayoghurt gebruiken. Dan is het nog steeds een super lekkere soep.
Lekker voor bij de soep
Als je wat lekkers bij de soep wilt, op een broodje bijvoorbeeld, probeer dan eens deze rucolapesto of deze citroenboter. Of wil je meer soepinspiratie? Deze heerlijke aardappeltruffelsoep staat ook op groeneslingers.nl! Nu eerst maar eens aan de slag met deze lekkere mosterdsoep.
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze plantaardige mosterdsoep met spekjes vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten plantaardige mosterdsoep met spekjes
1 prei 1 ui 2 teentjes knoflook 1 liter groentebouillon 1 aardappel 25 gr plantaardige boter 125 ml haver cuisine Oatly 4 el grove mosterd 100 gr vegan reepjes spek (ah)
Bereidingswijze plantaardige mosterdsoep met spekjes
1. Begin met het in ringen snijden van de prei en het snipperen van je ui.
2. Bak deze samen met de twee teentjes knoflook glazig in een kookpan en blus daarna af met 1 liter water.
3. Breng het geheel aan de kook en voeg dan het aantal benodigde bouillonblokjes toe.
4. Voeg ook de aardappel toe en laat koken tot de aardappel te pureren is.
5. Bak ondertussen de spekreepjes op.
6. Als de soep lang genoeg gekookt heeft om je aardappel pureerbaar te maken, dan zet je het vuur laag en voeg je de boter, haver cuisine en grove mosterd toe.
7. Pureer het geheel en proef even of het goed op smaak is.
8. Voeg de spekjes en eventueel nog wat zout en peper toe.
De soep is heel geschikt als lunchgerecht of als voorafje bij je etentje met vrienden of familie. Serveer het gezellig met wat stukjes prei of bosui er bovenop en een lekker broodje.
Geniet van deze heerlijke plantaardige mosterdsoep met spekjes!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments