Met deze tempésandwich is je lunch een traktatie én ook nog eens heel gezond!
Hij ziet er misschien wat ingewikkeld uit, deze tempésandwich, maar geloof me als ik je zeg dat dit echt heel erg meevalt. Als je 'm eenmaal een keer hebt gemaakt dan draai je je hand er niet voor om. En wat een feestje is de lunch met deze lekkere ingrediënten! Beter dan een simpele boterham met (vegan) kaas toch?
Goed om te weten
Het is handig als je een airfryer in huis hebt, maar in de oven, of zelfs in de pan kan ook goed. Mocht je drie boterhammen teveel vinden, zoals op deze afbeelding, dan kan je natuurlijk ook twee boterhammen (of zelfs één) gebruiken. Stem de hoeveelheid gewoon af op jouw lunchbehoeften.
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze tempésandwich vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten tempésandwich
Voor de tempé en marinade voor 2 tot 3 x lunch:
250 gr tempé
Scheutje ketjap
Flinke scheut sojasaus
1 tl sambal badjak
1 el zoetmiddel als agavesiroop, ahornsiroop of rijststroop
Klein scheutje citroensap
1 el sesamzaadjes
Eventueel een gesneden bosuitje
Overig beleg voor 1 x lunch:
Handjevol geraspte wortel
3 takjes koriander
2 el hummus (home made of uit de supermarkt)
Eventueel: handjevol ongezouten cashewnoten
En natuurlijk twee of drie boterhammen!
Bereidingswijze tempésandwich
1. Begin met het snijden van de tempé in kleine plakjes met een lengte van 3 á 4 cm, maar een dikte van een halve tot 1 cm.
2. Bak de tempé dan in de airfryer op 180 graden voor 10 minuten, of in de oven op 180 graden voor 20 - 25 minuten. Mocht je geen van beide hebben, dan bak je het even op in de pan.
3. Bereid ondertussen de marinade voor. De sesamzaadjes en bosuitjes laat je nog even eruit.
4. Is de tempé gebakken? Roer dan de marinade er doorheen en bak het alsnog even kort (2 tot 4 minuten) op in de koekenpan op halfhoog vuur.
5. Zet het fornuis uit en voeg de sesamzaadjes en de eventuele bosui toe.
Nu begint het beleggen!
6. Smeer hummus op beide (of alle drie de) boterhammen.
7. Beleg de onderkant(en) met geraspte wortel.
8. Leg er dan flink wat tempé op, zoveel als er op past.
9. Maak nog even af met wat koriander en eventueel cashewnoten.
10. Leg de bovenkant er bovenop, snijd doormidden en smullen maar van deze flink belegde tempésandwich!
Meer inspiratie voor een lekkere vegan lunch? Probeer dan ook eens deze heerlijke mosterdsoep met spekjes.
Eet smakelijk!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments