Lekker en super voedzaam, deze vegan bloemkool-aspergesoep
Wanneer je zin hebt in een heerlijk soepje tijdens het aspergeseizoen, dan mag je deze vegan bloemkool-aspergesoep niet missen! Super makkelijk om te maken en echt hartstikke voedzaam! Stiekem zitten er namelijk ook nog rode linzen in verborgen. Wij eten deze soep regelmatig met flatbread en hummus, maar je kan het natuurlijk ook zonder brood of met stokbrood of een geroosterd broodje eten.
Lekker als voorgerechtje bij een etentje met vrienden en familie of gewoon lekker als een lunchsoepje. Dit is zeker een must-try!
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan bloemkool-aspergesoep vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan bloemkool-aspergesoep
1 middelgrote bloemkool
500 gr witte asperges
150 gr rode linzen
125 ml soja yoghurt
1 hand verse dille + extra als topping
2 teentjes knoflook
1 sjalotje
1 el olijfolie
1 biologische citroen
3 bouillonblokjes
1,25 ml water (of iets meer/minder, afhankelijk van de grootte van je bloemkool)
Bereidingswijze vegan bloemkool-aspergesoep
1. Schil de asperges, haal de bloemkoolroosjes los van elkaar en was alles grondig.
2. Was nu ook de rode linzen.
3. Snipper het sjalotje en snijd de knoflook fijn.
4. Bak het sjalotje en de knoflook op in een laagje olijfolie in een soeppan.
5. Voeg vervolgens de asperges, bloemkoolroosjes, rode linzen, de bouillonblokjes en het water toe.
6. Kook dit geheel ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur en pureer vervolgens alles tot een soep op laag vuur.
7. Snijd de dille fijn en roer het samen met de yoghurt door de soep.
8. Was de citroen en rasp deze. Voeg de rasp en het sap van de citroen toe aan de soep, even roeren en aan tafel maar! Eventueel kan je bij de soep lekker wat brood serveren, zoals stokbrood, flatbread of geroosterd brood.
Enjoy deze heerlijke vegan bloemkool-aspergesoep!
Wil je meer inspiratie voor een lekker vegan soepgerecht? Probeer dan eens deze fijne pompoenlinzensoep of deze mosterdsoep met spekjes.
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments