top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
Foto van schrijverTessa

Vegan chocoladeganache-pepernotentaart

Pakjesavond is compleet met deze vegan chocoladeganache-pepernotentaart!

Een paar dagen geleden maakte ik deze vegan chocoladeganache-pepernotentaart en het was eigenlijk een probeersel, maar man... wat een hemelse smakencombinatie! Wil je een lekkere taart maken voor pakjesavond, dan is dit een absolute must-try! Wat is er fijner dan gezellig samen cadeautjes uitpakken, gedichten voorlezen en surprises bewonderen onder het genot van een lekker stuk taart? Heerlijk toch?!


Credits voor de chocoladeganache

Het recept voor de chocoladeganache heb ik uit het fantastische vegan bakboek van Maartje Borst: Taart ende Koeck. Daar staan de lekkerste zoete recepten in, waar ik regelmatig iets van maak. Ik ben fan!


vegan chocoladeganache-pepernotentaart

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan chocoladeganache-pepernotentaart vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan chocoladeganache-pepernotentaart

Voor de taart:

  • 270 gr bloem

  • 200 gr bruine basterdsuiker

  • 30 gr cacaopoeder

  • 2 el speculaaskruiden

  • 1 tl vanillepoeder

  • 9 gr bakpoeder

  • snufje zout

  • 250 ml plantaardige melk

  • 125 ml koolzaadolie

Voor de chocoladeganache:

  • 100 gr plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)

  • 150 gr pure vegan chocolade

Voor de topping:

  • Pepernoten en een beetje cacaopoeder!

vegan chocoladeganache-pepernotentaart

Bereidingswijze vegan chocoladeganache-pepernotentaart

1. Verwarm de oven op 160 graden.


2. Voeg alle ingrediënten voor de taart bij elkaar in een bak en mix voor 3 tot 4 minuten stevig door, op de hoogste stand, met een keukenmachine of handmixer.


3. Vet een taartvorm in en strooi er wat bloem in. Verdeel dit heel dun over de bodem en de binnenkant van de randen door de bakvorm te draaien en tegen de zijkanten aan te kloppen. Doe dit totdat er overal waar je beslag komt een dun laagje bloem vastgeplakt ligt. Klopt het bloem dat niet vastplakt eruit. Op deze manier krijg je jouw taart er straks beter en mooier uit.


4. Verdeel het beslag over je taartvorm (diameter +/- 24 cm) en zet voor 60 minuten in de oven.


5. Haal de taart uit de oven en laat goed afkoelen.


Dan pas bereid je de ganache:

6. Breng de melk aan de kook, terwijl je de chocola in stukjes breekt en in een kom doet.


7. Schenk de melk over de chocola, laat even een halve minuut staan en roer daarna goed door tot alle chocola gesmolten is. Dit is je chocoladeganache.


8. Haal de springvorm los en giet de chocoladeganache in het midden op je taart en smeer het met een mes gelijkmatig richting alle randen. Het mag er best vanaf 'druipen', dit ziet er alleen maar heerlijk uit!


9. Strooi wat pepernoten bovenop het laagje ganache en zet de koelkast voor minstens één uur in de koelkast.


10. Serveer deze heerlijke vegan chocoladeganache-pepernotentaart met wat cacaopoeder er bovenop en eventueel wat slagroom.


Enjoy!


Wil je meer inspiratie voor lekkere sinterklaasrecepten? Probeer dan ook eens deze gezonde pepernootballetjes en warme speculaaschocolademelk! Op mijn instagrampagina vind je ook heerlijke vegan borrelhapjes in sinterklaasthema bij mijn reels! Ook die wil je zeker niet missen!

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.


Comments


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page