Je gasten smullen van deze vegan gnocchi carbonara
Waar haal je nou de inspiratie vandaan om een vegan gnocchi carbonara te maken? Hoor ik je denken. Ik probeer altijd zoveel recepten van anderen uit, dat ik uiteindelijk een soort samenstelling van verschillende recepten maak, zo tot mijn persoonlijke favorieten kom en dit is daar één van! Veel inspiratie uit dit recept komt uit het kookboek Veganista, van Luna Trapani. Hier heb ik een aantal dingen van gecombineerd én er een eigen touch aangegeven door nog meer lekkers toe te voegen. Bij ons thuis smullen we regelmatig van deze heerlijke vegan gnocchi carbonara!
Wat is handig om al in huis te hebben?
Ik heb eigenlijk altijd wel een voorraadje Parmezaanse Baas van 'Wat Eet Je Dan Wel' in huis. Een heerlijk plantaardig alternatief op parmezaanse kaas, waar ik soms gedurende dag, als ik trek krijg, zelfs stiekem gewoon zo een hapje van neem. Wanneer je (vaak) veganistisch eet, is dit er echt eentje om standaard in een pot in de kast te hebben staan, voor als je pasta eet, of lekker over de salade te strooien bijvoorbeeld.
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan Gnocchi Carbonara vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan gnocchi carbonara voor 3 á 4 personen
500 gr gnocchi
1 courgette
Bakje romatomaatjes
2 knoflookteen
1 sjalot
1 handje platte peterselie
1/4 tl nootmuskaat
90 ml vegan witte wijn
350 ml haverroom
Vegan spekjes of blokjes gerookte tofu (verkrijgbaar bij natuurwinkels)
Zout en peper naar smaak
Toppings:
85 gram rucola
1/2 citroen
Handje pijnboompitten
Nog wat platte peterselie
Bereiding vegan gnocchi carbonara
1. Was de romatomaten, bestrijk ze met een beetje olijfolie en leg ze onder de grill in de oven op 220 graden voor 20 minuten.
2. Rooster de pijnboompitten en leg ze apart.
3. Snijd de courgette in halve plakjes, snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn.
4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en voeg het sjalotje en de knoflook toe. Bak tot ze glazig zien.
5. Voeg dan de courgette toe en een beetje zout. Bak deze al roerend tot de stukjes goudbruin zien.
6. Voeg nu ook de platte peterselie toe en blus het geheel af met de witte wijn.
7. Laat het aan de kook komen en voeg nu de haverroom en de nootmuskaat toe.
8. Roer alles goed door en laat de saus zachtjes pruttelen tot het ingedikt is.
9. Bereid nu de gnocchi zoals beschreven op het pak en bak de spekjes of gerookte tofu op.
10. Is de saus voldoende ingedikt? Roer dan de spekjes of gerookte tofu door de saus en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
10 Leg nu eerst de rucola op de borden en schep daar de gnocchi bovenop.
11 Giet dan de heerlijke carbonarasaus over de gnocchi en top het geheel af met wat citroensap, Parmezaanse Baas, de pijnboompitten, wat platte peterselie en leg de gegrilde romatomaten er bovenop.
En je vegan gnocchi carbonara is klaar! Een traktatie om te zien én om te proeven!
Wil je meer inspiratie voor lekkere vegan pasta's? Probeer dan eens deze parelcouscous met rucolapesto!
Eet smakelijk!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments