top of page
20210723_211922_0000.png

VEGAN CATERING & RECEPTEN

Zoeken
Foto van schrijverTessa

Vegan Italiaanse couscous

Deze vegan Italiaanse couscous is lekker fris aan het eind van een warme zomerdag

Ga je lekker naar het strand of wil je een frisse salade op een warme zomeravond, bijvoorbeeld bij de plant-based barbecue, dan zit je zeker goed met deze vegan Italiaanse couscous! Op een warme dag heb je ook echt geen zin om lang in de keuken te staan en dat hoeft voor deze salade ook niet. Je snijd alle groenten fijn en mikt daarna alles bij elkaar. That's it! Deze couscoussalade volstaat prima op zichzelf als volledige maaltijd, maar wij eten 'm vaak met de worstjes van de Vegetarische Slager, of bij de vegan barbecue!

vegan italiaanse couscous

Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan Italiaanse couscous vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!


Ingrediënten vegan Italiaanse couscous

Voor 6 personen

  • 200-250 gr couscous

  • 125 gr rode bessen

  • Vegan feta (ik gebruik die van Nurishh: heerlijk, net echt!)

  • 50 gr pistachenoten

  • 1 avocado

  • 15 gr platte peterselie

  • Handvol basilicumblaadjes

  • 1 komkommer

  • 3 tomaten

  • 115 gr groene olijven

  • 85 gr veldsla

  • Flinke scheut citroensap (naar smaak)

  • Scheutje olijfolie, extra vierge

  • 1 flinke el gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, tijm, rozemarijn)

  • Zout en peper (naar smaak)

*Eventueel kan je hier vegan worstjes bij eten. Wij eten er vaak Litlle Willies van de Vegetarische Slager bij. Lekker!

vegan italiaanse couscous

Bereiding vegan Italiaanse couscous

1. Bereid de couscous zoals beschreven op de achterkant van de verpakking. LIefst ruim van te voren, zodat de couscous is afgekoeld als je de groente erbij gooit.

2. Snijd de feta, avocado, komkommer en tomaten klein.


3. Halveer eventueel de olijven en snijd ook de peterselie en basilicum fijn.


4. Haal de pistachenoten uit hun dop en breek ze tot fijnere stukjes.


5. Doe de couscous in een saladeschaal. Mik hier alle ingrediënten bij, schep alles goed door elkaar en klaar is je vegan Italiaanse couscous!


Enjoy! Heerlijk op warme zomeravonden, of als lunch in een Tupperware bakje op het strand!


Wil je meer inspiratie voor lekkere zomerse vegan gerechten? Kijk dan eens op deze zomerpagina!

vegan italiaanse couscous

Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.

Commentaires


Wil je een mailtje ontvangen bij een nieuwe blogpost? Abonneer je dan hieronder!

Bedankt voor het abonneren op mijn blog!

_IMG_000000_000000 (24)_edited_edited.jpg
bottom of page