Heerlijk zomers, deze vegan lemon curd cheesecake
Wil je dit seizoen een zomerse taart op tafel zetten, dan zit je goed met deze vegan lemon curd cheesecake! De combinatie van de romige vulling met de lemon curd topping is verrassend lekker en de bite van de zoete korst maakt het plaatje compleet.
Ik ben dol op lemon curd op scones, dus ik wilde graag iets nieuws proberen met deze zalige zoetzure jam. Het resultaat mag er zeker zijn en wat blijkt.. je hebt echt geen ei nodig om dit lekkere goedje te maken. Wist ik natuurlijk al, maar het bewijs is er nu dan ook echt!
Scroll gauw door naar het recept en duik de keuken in om het zelf te proberen. Zorg dat je op tijd begint met de lemon curd, want die moet nog indikken voordat je 'm kunt gebruiken.
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan lemon curd cheesecake vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan lemon curd cheesecake
Voor de bodem en korst:
200 gr mariakoekjes (of lotuskoekjes, ook lekker!)
70 gr vioblock ongezouten
2 el kristalsuiker
Voor de vulling:
450 gr vegan cream cheese
85 gr kristalsuiker
2 el maïzena
3 el plantaardige melk
1 el citroensap
1 tl vanillepoeder
Voor de lemon curd:
Bekijk dit recept voor vegan lemon curd.
Topping: Fruit naar keuze. Ik gebruikte bosbessen.
*Springvorm met een diameter van 24 cm
Bereidingswijze vegan lemon curd cheesecake
Het fijnste is als je de lemon curd al een dag eerder hebt klaargemaakt. Deze moet namelijk nog afkoelen en indikken voordat je 'm voor de taart kunt gebruiken. Het recept voor de lemon curd vind je hier: vegan lemon curd
Voor de bodem en korst:
1. Smelt de boter in een pannetje en vermaal de koekjes tot kruim in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Leg de koekjes dan tussen twee theedoeken en sla er op met een deegroller (of hamer) tot je kruim hebt.
2. Meng de gesmolten boter en het kruim en voeg ook de suiker toe.
3. Leg bakpapier onder in je springvorm en vet de randen in. Druk je mengsel tegen de bodem en randen. Zet minimaal een half uur in de koelkast.
Voor de vulling:
4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
5. Mix de maïzena met de melk en laat even staan.
6. Meng alle ingrediënten van de vulling (dus ook de maïzena en de melk) en klop het voor 5 minuten op middelhoge stand.
7. Schenk de vulling op de taartbodem en bak dit in 40 minuten af in de voorverwarmde oven.
8. Wanneer je taart helemaal is afgekoeld, zet je 'm voor minimaal drie uur in de koelkast.
9. Bij het serveren kan je de lemon curd er overheen schenken en de taart mooi decoreren met fruit naar keuze.
En nu kan je genieten van deze heerlijke vegan lemon curd cheesecake!
Wil je meer inspiratie voor vegan zomerse taartjes? Probeer dan eens deze frisse tartelettes met room en bosvruchten!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments