Het is weer pepernotentijd, dus natuurlijk heb ik een recept voor je voor vegan pepernoten! Pepernoten zijn eigenlijk zo simpel om te maken, ze zorgen voor een heerlijke herfstgeur in huis én het is gezellig om met je kinderen te doen. Eigenlijk is het vreemd dat we ze allemaal zo massaal in de supermarkt kopen. Ik ken het gevoel van: even makkelijk, maar dit klusje is echt zo gepiept en een stukje duurzamer dan de kant-en-klare versie.
Glutenvrij
Als je een glutenvrije versie wilt, kan je het speltmeel vervangen voor boekweitmeel. Boekweitmeel kan soms een wat ‘zanderig’ effect hebben, maar in pepernoten is dat helemaal niet erg!
Aan de slag
Hoe snel duik jij de keuken in om deze vegan pepernoten te maken? Klinkt als een leuke activiteit voor aankomend weekend toch? En daarna nog leuker: genieten van de pepernoten met een warm kopje (vegan) chocolademelk!
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan pepernoten vond? Deel je receptfoto via Instagram via #groeneslingers of tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan pepernoten
150 gram speltmeel 50 gram kokosbloesemsuiker 50 gram plantaardige roomboter op kamertemperatuur Klein scheutje havermelk 1 eetlepel speculaaskruiden 1 theelepel bakpoeder Snufje zout
Bereiding vegan pepernoten
1. Verwarm de oven op 170 graden.
2. Mix alle ingrediënten door elkaar en kneed tot een plakkerig (maar niet té) deeg. Kijk uit met de hoeveelheid melk, het is al gauw teveel. Als het deeg na flink kneden aan je vingers blijft plakken dan is het té plakkerig en voeg je nog wat speltmeel toe.
3. Draai mooie balletjes en druk ze een beetje plat op de bakplaat.
4. Bak de vegan pepernoten af in 18 tot 20 minuten.
Pepernoten horen natuurlijk helemaal bij Sinterklaas en wanneer je ze vegan eet, ben je goed bezig voor de aarde. Wil je meer tips om bewust sinterklaas te vieren? Check dan mijn tien tips om duurzaam Sinterklaas te vieren.
Enjoy!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comentários