Een lekker zomers taartje, vegan tartelettes met banketbakkersroom
Wanneer je deze zomer zin hebt in iets lekkers en fris, dan voldoen deze vegan tartelettes met banketbakkersroom helemaal aan je wensen! Heerlijk als tussendoortje voor jezelf, maar ook heel gezellig als je bezoek krijgt, want ze zien er zo vrolijk uit. Op deze foto's heb ik dat niet gedaan, maar meestal versier ik ze ook gezellig met wat eetbare bloemen.
Ik heb hierom sinds een paar jaar bewust steeds Viooltjes in mijn tuin, maar ook Goudsbloemen, Oost-Indische Kers en Komkommerkruid kan je eten en je taarten heel leuk mee decoreren. Zo zijn er uiteraard meer eetbare bloemen, maar we gaan nu even over tot de orde van de dag, namelijk: hoe maken we deze heerlijke vegan tartelettes met banketbakkersroom nou? Scroll gauw door naar het recept!
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan tartelettes met banketbakkersroom vindt? Deel je foto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan tartelettes met banketbakkersroom
Voor 4 tartelettes:
120 gr bloem
20 gr witte basterdsuiker
50 ml koolzaadolie
25 ml water
snufje zout
Voor de room:
150 ml plantaardige melk
20 gr suiker
25 gr custardpoeder
Voor de topping:
Fruit naar keuze
Gecrunchte pistachenoten (of andere nootjes)
Eventueel eetbare bloemen als Viooltjes, Goudsbloemen, Oost-Indische Kers of Komkommerkruid
Bereidingswijze vegan tartelettes met banketbakkersroom
Voor de tartelettes:
1. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar tot een mooie deegbal en laat 1 uur rusten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 170 graden.
3. Verdeel de deegbal in vier gelijke ballen en druk ze gelijkmatig in de tartelettevormpjes zodat ze mooi die geribbelde randen krijgen. Snijd het over de rand hangende deeg voorzichtig weg.
4. Leg nu een stukje bakpapier over het deeg heen en daar bovenop droge bonen om het deeg blind te bakken.
5. Bak de tartelettes op deze manier af in 25 minuten en laat daarna helemaal afkoelen (buiten de koelkast om ze knapperig te houden).
Voor de room:
1. Roer de custardpoeder en 25 ml melk door elkaar.
2. Doe 125 ml melk en de suiker in een pannetje en verwarm tot goed heet (het mag niet koken).
3. Voeg nu het custardpoedermengsel toe aan het pannetje en laat het vuur laag aan staan.
4. Blijf doorroeren, al snel zal je merken dat het mengsel dikker wordt.
5. Is het dik genoeg? Laat het dan afkoelen in een kom. Wanneer het voldoende is afgekoeld, zet je het in de koelkast.
Doe de room pas in de tartelettes op het moment van serveren, ander kunnen de tartelettes wat zacht worden. Top nog af met wat jij graag bovenop de tartelettes eet en geniet van deze heerlijke vegan tartelettes met banketbakkersroom!
Zin in nog een recept met deze vegan banketbakkersroom? Deze Deense broodjes zijn ook om te smullen!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments