Bij het paasontbijt mag deze vegan tulband zeker niet ontbreken
Om je nog even wat meer inspiratie te geven voor jouw paasontbijt, presenteer ik je nu deze heerlijke vegan tulband! Er zijn zoveel makkelijke mogelijkheden om een vegan paasontbijt heerlijk te maken en dit is er echt één van. Wil je nog meer inspiratie? Neem dan even een kijkje bij deze recepten voor een vegan paasontbijt! Maar.. Scroll nu eerst naar beneden voor dit lekkere recept!
Wil je dit recept bewaren? Sla het op via Pinterest. Laat je me weten wat je van deze vegan tulband vond? Deel je receptfoto via Instagram en tag mij via @groeneslingers. Word ik blij van!
Ingrediënten vegan tulband voor het paasontbijt
300 gr bloem
200 gr suiker
1 tl vanillepoeder
250 ml plantaardige melk
125 ml koolzaadolie
9 gr bakpoeder
snufje zout
1/2 citroen: rasp & sap
Voor het glazuur:
175 gr poedersuiker
80 ml aquafaba
125 gr custardpoeder
Eventuele decoratie:
Pure (vegan) paaseieren
Evt vegan paaseierenmix van bv Holland&Barett
Marsepeinen paaseitjes van Jumbo
Andere gezellige vegan strooisels
Bereidingswijze vegan tulband voor het paasontbijt
1. Verwarm de oven op 160 graden.
2. Doe alle ingrediënten voor de tulband in een mixer en mix voor vijf minuten op hoge snelheid.
3. Vet je tulbandvorm in en verdeel er een heel klein beetje bloem overheen. Schud de bloem door de vorm en tik tegen de zijkanten tot er overal een dun laagje ligt. Klop het overige bloem eruit.
4. Giet nu het beslag in de vorm en bak de tulband af in 60 minuten.
Voor het glazuur
5. Klop de aquafaba op tot het schuimig is en voeg voorzichtig de poedersuiker en custardpoeder toe.
6. Als de cake helemaal is afgekoeld verdeel je het glazuur over de tulband. Strooi er eventueel nog wat versieringen overheen.
7. Laat het glazuur uitharden in de koelkast.
8. Voeg voor het serveren eventueel nog wat decoratie aan paaseieren toe.
Eet smakelijk en vrolijk pasen!
Krijg je trouwens geen genoeg van lekkere vegan paasontbijt gerechten? Kijk eens bij al mijn paasontbijt recepten!
Wil je een mailtje ontvangen wanneer er een nieuwe blogpost of nieuw recept online staat? Abonneer je dan onder aan deze pagina door het invullen van je e-mailadres.
Comments